ISBN: 960-283-157-X

Σελίδες: 378

Τιμή: 16 € - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Ο Ραμόν επισκευάζει έπιπλα. Ο Θίοντορ ζωγραφίζει. Ο Ραμόν είναι ένας ευσεβής καθολικός που ζει στο Μέξικο Σίτυ, όχι μακριά από την περιοχή όπου γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια. Ο Θίοντορ, ένας πλούσιος Γερμανός που βρέθηκε σε μια χώρα όπου τα χρήματα αγοράζουν κάποιες ανέσεις αλλά όχι και τη γαλήνη, δεν πιστεύει σε τίποτα. Θα νόμιζε κανείς ότι οι άντρες αυτοί δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκτός, φυσικά, από το ότι έχουν κοιμηθεί και οι δύο με τη Λέλια. Ήταν καλοί φίλοι, έτσι δεν τους ένοιαζε που μοιράζονταν τη στοργή της. Mέχρι που η Λέλια βρίσκεται βιασμένη, δολοφονημένη και φρικτά ακρωτηριασμένη. Ο Ραμόν και ο Θίοντορ, ύποπτοι και οι δύο, βυθίζονται σε μια κόλαση εντάσεων και αμφιβολιών, όπου ο καθένας αναζητά τη δική του παρηγοριά και τη δική του αλήθεια.

Το (τελευταίο) βιβλίο της Χάισμιθ ξεπερνά τα όρια της «αστυνομικής λογοτεχνίας», όπως έχει χαρακτηριστεί το έργο της, μετά το πρώτο της μυθιστόρημα Ξένοι στο Τρένο, το 1950. Είναι καιρός να διαβαστεί από ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Los Angeles Times

Η Χάισμιθ είναι σε μεγάλη φόρμα· πέρα από τον τρόμο που επιφυλάσσει στους αναγνώστες, τους προσφέρει και τη χαρά της γνωριμίας με δύο άντρες δεμένους με συναισθήματα τόσο βαθιά, που δεν κλονίζονται παρά την πιθανότητα ο ένας από τους δύο να είναι δολοφόνος.

 

The Cleveland Plain Dealer