ISBN: 960-283-232-0

Σελίδες: 484

Τιμή: 24 €

Οι νουβέλες και τα διηγήματα του Τολστόι, ενός συγγραφέα πολύ αγαπητού στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό κυρίως για τα μυθιστορήματά του, καταλαμβάνουν πολύ σημαντική θέση στο λογοτεχνικό έργο του, παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και καλύπτουν όλο το εύρος της θεματολογίας και του ύφους του.

Οι ιστορίες του πολλές φορές ξεφεύγουν από το ρωσικό περιβάλλον της εποχής στην οποία διαδραματίζονται, διεισδύουν βαθιά στην ανθρώπινη φύση και γίνονται «παγκόσμιες». Η καθαρότητα της πρόζας, η άφθαστη δεξιοτεχνία, το ηθελημένα λιτό ύφος, ο ρεαλισμός και η ανάλυση –σταθερό εργαλείο του συγγραφέα– μας δίνουν εξαίρετα κείμενα, κάποια από τα οποία δικαίως θεωρούνται αριστουργήματα.

 

 

Η νουβέλα «Έτσι πεθαίνει ο έρωτας» είναι διαθέσιμη σε μορφή audiobook μέσα από την πλατφόρμα Bookvoice

Το αφήγημα «Το ημερολόγιο της χθεσινής μέρας» είναι διαθέσιμο σε μορφή audiobook μέσα από την πλατφόρμα Bookvoice

 

ISBN: 960-283-239-8

Σελίδες: 546

Τιμή: 26 €

Ο Α΄ τόμος περιλαμβάνει τα κείμεναΤο ημερολόγιο της χθεσινής μέραςΈτσι πεθαίνει ο έρωταςΑναμνήσεις ενός σημειωτή του μπιλιάρδου, Λουκέρνη,ΆλμπερτΤρεις θάνατοι, Οικογενειακή ευτυχία και Πολικούσκα, τα πρώτα δηλαδή γραπτά του συγγραφέα που καλύπτουν τη νεανική του περίοδο (1851-1863), μέχρι τη στιγμή που γράφει το Πόλεμος και ειρήνη. Στον Β΄ τόμο περιλαμβάνονται με χρονολογική σειρά κείμενα που γράφτηκαν από το 1884 μέχρι το 1903: Οι σημειώσεις ενός τρελούΟ θάνατος του lβάν lλίτςΗ σονάτα του ΚρόιτσερΟ σατανάς, Αφέντης και υπηρέτηςΟ πατήρ Σέργιοςκαι Μετά το χορό. Επίσης, μια επιστολή του Ράινερ Μαρία Ρίλκε στην οποία περιγράφει μια συνάντηση του με τον Τολστόι, καθώς κι ένα εκτενές χρονολόγιο με βιογραφικά στοιχεία.