ISBN: 960-7408-95-0

Σελίδες: 440

Τιμή: 25 €

Ο τόμος Έμπνευση και δημιουργία αποτελεί μια συλλογή κειμένων σχετικά με την τέχνη της γραφής. Μεγάλοι συγγραφείς διαφορετικών εποχών, σχολών και αντιλήψεων μιλούν για τα μυστικά, το μόχθο και τις αγωνίες της τέχνης τους.

Μυθιστόρημα, ποίηση, διήγημα, κριτική, όλα τα είδη γίνονται αντικείμενο προβληματισμού και γόνιμης αντιπαράθεσης από μορφές που σημάδεψαν την πορεία της λογοτεχνίας.

Η έμπνευση, το ύφος, η τεχνική, η ελευθερία του δημιουργού, μια μεγάλη σειρά από ερωτήματα και απαντήσεις περνούν από τις σελίδες του βιβλίου μυώντας τον αναγνώστη στα μυστήρια της συγγραφής.

Παράλληλα, ένα μέρος του βιβλίου συγκεντρώνει επιστολές σημαντικών συγγραφέων προς νέους, κείμενα ειλικρινή, περιεκτικά, με χιούμορ και σαφείς οδηγίες προς ναυτιλλομένους, που βοηθούν στον προσανατολισμό και τον αυτοπροσδιορισμό τους επίδοξους λογοτέχνες.

Με πνεύμα κριτικό, ματιά οξυδερκή, με το βάρος της εμπειρίας, αλλά και αναζητώντας νέες μορφές και διόδους έκφρασης, οι θεράποντες της γραφής αναζητούν την ουσία της τέχνης τους, αυτό που στην τελική μορφή του μας χαρίζει την ανεκτίμητη απόλαυση της ανάγνωσης. 

Περιλαμβάνονται κείμενα των: Στέφαν Τσβάιχ, Πωλ Βαλερύ, Μαρσέλ Προυστ, Βιρτζίνια Γουλφ, Ζυλ Σουπερβιέλλ, μαρκησίου ντε Σαντ, Γκυ ντε Μωπασσάν, Χένρυ Τζέημς, Μπυφφόν, Λουί-Φερντινάν Σελίν, Χέρμαν Έσσε, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Τζόζεφ Κόνραντ, Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον, Σαρλ Μπωντλαίρ, Αντόν Τσέχωφ κ.ά.

Κριτική στο ιστολόγιο Νότες Λογοτεχνίας