ISBN: 960-283-184-7

Σελίδες: 320

Τιμή: 15 €

Η μελέτη του έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή χωρίς τη μελέτη του πολιτικού του λόγου οπωσδήποτε δε θα ήταν ολοκληρωμένη.

Για την κατανόηση του ηγέτη και της εποχής του είναι απαραίτητη η παράλληλη εξέταση λόγων και έργων, πριν και μετά τη μεταπολίτευση. Οι λόγοι του Καραμανλή, όπως και τα έργα του, αποτελούν μνημεία για την ιστορική πορεία της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, για τον αγώνα για ευημερία και δημοκρατία, για την αναμόρφωση της Ευρώπης.

Το βιβλίο αυτό έχει στόχο να αποτυπώσει σε αδρές γραμμές την πολιτική σκέψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτικού του λόγου, προσφέροντας μια σύντομη, αλλά διεισδυτική ματιά στο έργο του κορυφαίου Έλληνα πολιτικού και στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Στη τρίτη αυτή έκδοση, εκτός από τις επιγραμματικές φράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή (Μέρος Πρώτο) έχουν συμπεριληφθεί νέα κείμενα από πολιτικές του ομιλίες (Μέρος Δεύτερο) και κρίσεις που εξέφρασαν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μετά το πέρας της δεύτερης θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας (Μέρος Τρίτο).

Το βιβλίο στοχεύει να βοηθήσει τον ειδικό μελετητή της ιστορίας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη να αποκωδικοποιήσει την πολιτική φιλοσοφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διαβάζοντας Καραμανλή «σε ευθύ λόγο».