Μário de Andrade – Αγαπώ, ρήμα αμετάβατο

ISBN: 978-960-283-471-8

Σελίδες: 352

Τιμή: 15

Δεκαετία του ’20. Στο άλλοτε επαρχιώτικο Σάο Πάουλο κυριαρχούν πλέον οι νεόπλουτοι μεγιστάνες του καφέ. Γύρω τους προσπαθεί να επιβιώσει ένα κοσμοπολίτικο πλήθος Ευρωπαίων μεταναστών. Στο πλουσιόσπιτο ενός παρόμοιου μεγιστάνα μπαίνει γκουβερνάντα η φροϊλάιν Έλζα, ετών 35. Ήρθε στη Βραζιλία κυνηγημένη από την αθλιότητα της νικημένης Γερμανίας. Ξέρει καλά τον Γκαίτε και τον Σίλλερ. Ο πάτερ φαμίλιας τής έχει αναθέσει, κρυφά απ’ όλους και επ’ αμοιβή, να μυήσει στον έρωτα τον δεκαεξάχρονο γιόκα του, τον Κάρλους. Μην του φάνε τα λεφτά οι πόρνες και οι υστερόβουλες ερωμένες, μη γίνει «τοιούτος»… Επαγγελματίας στη δουλειά της η Έλζα. Και Γερμανίδα. Προγραμματισμένη. Παρ’ όλα αυτά, ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί ένα ειδύλλιο κεκλεισμένων των θυρών, οι τροπικοί έχουν τον… τρόπο τους να ξελογιάζουν.

Το τρυφερό ερωτικό και φιλοσοφικό μυθιστόρημα ενός διάσημου εκφραστή του περίφημου, και άγνωστού μας, βραζιλιάνικου Μοντερνισμού. Γεμάτο πάθος, ειρωνεία, υπαινιγμό και στοχασμό. 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΛΙΣΤΑΣ (TOP 10) ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2018, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ» – ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Κριτική στο ιστολόγιο Νότες Λογοτεχνίας

Κριτική από diavasame.gr

Παρουσίαση από το timelink

Παρουσίαση από το βιβλιοφιλικό blog no14me

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (έως 31.1.2018)

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στη Στοά του Βιβλίου στις 14 Νοεμβρίου 2017

Παρουσιάσεις και κριτικές των εκδόσεών μας στον Τύπο