ISBN: 978-960-6624-17-9

Σελίδες: 384

Τιμή: 25 €

Η έκδοση αφορά το διδακτικό μέρος της Θεωρίας των Χρωμάτων του μεγάλου Γερμανού λογοτέχνη και φυσιοδίφη. Περιέχει τη διδασκαλία του για την προέλευση, τη δημιουργία και τους κανόνες που διέπουν την αρμονία των χρωμάτων. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη θεωρία, την οποία διαμόρφωσε μετά από έρευνες, πειράματα και παρατηρήσεις πολλών ετών και σε συνεχή αντιδιαστολή προς την αντίστοιχη θεωρία του Νεύτωνα.

Το βιβλίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τους ερευνητές της φύσης, που προσεγγίζουν το θέμα θεωρητικά, όσο και για τους καλλιτέχνες τους οποίους αγγίζει η αισθητική πλευρά του ζητήματος, αλλά και για τον κάθε σκεπτόμενο αναγνώστη που δεν διστάζει να δει την επιστήμη των χρωμάτων μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα από αυτό που χρησιμοποιεί η σύγχρονη επιστήμη. Ο Goethe μάς προσφέρει μια συνολική εικόνα, μια ολιστική θεωρία περί χρωμάτων που δεν υπόκειται στους περιορισμούς της σύγχρονης σκέψης. Η θεωρία του για τα χρώματα συνιστά μια πραγματεία όχι μόνο επιστημονική, αλλά και ταυτόχρονα φιλοσοφική και αισθητική.

Η έκδοση συμπληρώνεται από μια εξαιρετική εισαγωγή και σχόλια του Rudolf Steiner, καθώς και από έγχρωμους πίνακες που διευκολύνουν την παρακολούθηση των περιγραφομένων πειραμάτων.